ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Rob van Bergen

 

 
 

 

Sinds 2007 werkt hij alleen nog met keramiek omdat hij in de witte klei het licht en donker mooier kan zien. De laatste jaren heeft hij zich, naast het model boetseren,  toegelegd op portret. Enerzijds gaat het om gelijkende portretten vanaf model, anderzijds laat hij de gelijkenis juist los.Hij boetseert het massieve portret op een standaard en holt het later uit. Het uithollen maakt het beeld minder kwetsbaar bij het stoken in de oven (1220, steengoed). Het maakt het beeld ook minder zwaar. De portretten worden gehangen aan een ijzeren staaf die los in een sokkel  steekt.
Zijn modelbeelden zijn sterk naar het model geboetseerd. In zijn reliëfs en droombeelden beeldt hij mensen op een ontroerende en soms humoristische manier uit. De onderdelen van een droombeeld worden met touw aan elkaar geknoopt; een mooi effect bij de ongeglazuurde klei.
Het werk van Rob van Bergen onderscheidt zich door de combinatie van keramiek met andere materialen. Hij gebruikt textiel, samen met touw. Het touw en de stoffen komen van de klassieke stoffeerderij. Ook zijn er beelden deels met papier beplakt (India papier, handgeschept) en bij een aantal is er met sepia inkt op getekend.  Het is een samenbrengen van alle gebruikte materialen en technieken van dertig jaar kunstenaarschap.

 

 

< vorige pagina