ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Marinus Klap

 

 
 

Op 21-jarige leeftijd had hij zijn eerste tentoonstelling met beeldhouwwerken in de Heinekengalerie te Amsterdam. Zijn werk was destijds nog overwegend figuratief.

Er volgen jaren van hard werken. Naast vele opdrachten in de binnenhuisarchitectuur, etaleren en lesgeven in een creativiteitscentrum in Bilthoven, bracht hij alle vrije tijd in zijn atelier door. Experimenten met de meest uiteenlopende materialen als klei, hout, koper, marmer, brons en polyester heeft hij gedaan. Daarnaast is en blijft het een zoeken naar vorm. Begin zeventiger jaren is hij vanuit abstract werk weer teruggegaan naar het meer figuratieve.

Sinds begin jaren 1980 legt hij mzich helemaal toe op het beeldhouwen. In 1985 opende hij een tweede atelier in Spanje, Benalmádena. De laatste 10 jaar heeft hij zijn atelier in Atelier De Schermer. Daar werkt hij veelal met polyester en voor het grotere werk. De ontwerpen, schetsen en kleine modellen zet hij thuis,  in zijn kleine atelier, in Bergen op.

Reizen naar Spanje, Frankrijk, Denemarken, Italië, Noord-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Midden-Azië hebben zijn horizon verbreed. Het uitbeelden van de menselijke figuur, alleen of in een groep, is een steeds terugkerend thema, waarbij hij zowel beweging als emoties als leidraad heeft. Dit alles heeft geleid tot de ontwikkeling van zijn eigen stijl, die in zowel zijn geabstraheerde figuren, als in zijn abstracte werk herkenbaar is

Vanaf 2005 is hij , naast de geabstraheerde figuren, opnieuw met experimenten in verschillende materialen naar abstracte uitdrukkingsvormen aan het zoeken.

www.marinusklap.nl

 

 
 

< vorige pagina