ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Nans Schilders

 

 
 

 

Ik sloeg mijn vleugels uit, beeldhouwen werd mijn passie en ik ontwikkelde een eigen stijl. Kenmerkend daarbij zijn abstracte, een tikkeltje organische, contrastrijke vormen. Een speelse dimensie ontstaat door delen van het beeld ruw te laten met zaagsneden of door het creĆ«ren van doorkijkjes. Ik werkt graag volgens de leidraad ‘de kunst van het weglaten’. Dat betekent dat de ‘kracht’ die ik in een sculptuur probeer te leggen, zich uitdrukt in de eenvoud ervan.
Mijn werken zijn nogal divers in wat ze willen uitdrukken. Dat komt voort uit de thema’s die me inspireren en die ik wil verbeelden. De ene keer is dat humor zoals ‘Having the Blues.” Een andere keer is het verbonden aan een maatschappelijk onderwerp zoals het beeld “ Vlucht naar Vrijheid”.
Met de hardere steensoorten marmer en Belgisch hardsteen heb ik veel affiniteit. Soms echter is hout even hard als steen. Zo werkte ik in Ierland aan een stuk hout (BOG Wood) van meer dan 2000 jaar oud en steenhard. Het beeld dat ik daaruit maakte heb ik daarom symbolisch in brons laten ‘vereeuwigen’.
Ook uit zachter materiaal, geschikt voor binnenruimten, heb ik sfeervolle creaties gemaakt zoals het beeld ‘strandengel’, met een knipoog naar de zee waar ik graag rondstruin.

De afgelopen jaren exposeerde ik in Amsterdam, Alkmaar, Egmond, Stompetoren, Schagen en Mariƫnheem,

< vorige pagina