ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Brita Seifert

 

 

Brita wordt geïnspireerd door het heden en verleden, door haar levenservaringen en opvattingen, door de muziek en reizen. Veel van deze indrukken probeert ze dan te vertalen in haar tekeningen. Haar kunst gaat ook over verlangen, het verlangen iedereen te laten zien dat elk verhaal getransformeerd kan worden naar iets moois en waarvan de toeschouwer kan genieten. Soms ook naar diepere gedachten, surrealistisch of zelfs macaber. Een opsomming van haar leven, dat is waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Elk klein moment is uniek en kostbaar.

 


Tijdens het tekenen ben ik gefixeerd op wat ik zie, voel en ervaar. De vluchtige momenten van het leven om haar heen die uitgroeien tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten.
Haar werk is niet puur emotioneel of puur naturalistisch, maar een balans van beide: gevoel en realiteit.

Meer dan het zien van een afbeelding, zij zou graag willen dat je het kunt voelen. Brita wil dat het een verhaal overbrengt op jou. Dat zijn de beelden die ons bij blijven. En dat zijn de beelden waar we de tijd voornemen om ze te onderzoeken. De eerste abstracte essentie van een onderwerp die een sterke indruk op haar maakt en dan de drang om het te willen analyseren, te tekenen en te componeren.

 

< vorige pagina