ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Siemen Dijkstra   

 

 

 

 

met aan de ene kant de toenemende kaalslag op het (gangbare) boerenland, en aan de andere kant de eilandjes natuur, die vaak net zo intensief beheerd worden. 

 

 

 

Het maken van houtsneden is mijn hoofdbezigheid. Dat neemt veel tijd in beslag. De laatste jaren heb ik wat meer evenwicht gevonden tussen mijn tekenwerk en mijn houtsneden. Het tekenen van de "slachtoffers van ons jachtig bestaan", doe ik sinds de late jaren 80 van de vorige eeuw. Het betreft het vastleggen van dieren, meestal vogels, die ik vind op het erf of elders. Een dood dier, liefst nog niet in al te verre staat van ontbinding, is voor veel mensen weliswaar een triest beeld, maar voor mij een perfecte gelegenheid om het dier eens goed te bestuderen. De tekeningen maak ik met tekeninkt en gouache, of met aquarel. Vaak werk ik de tekening uit met pen, soms blijft het bij een ruwe schets. Heel af en toe maak ik de tekening op hout, zodat ik er later een houtsnede van kan maken. Het dier wordt na het tekenen begraven in de tuin. Het is een ode aan de schoonheid van het leven. Een contemplatie over ons eigen kortstondige verblijf op aarde..

 

 

 

In het landschap van Zuidwest Drenthe liggen mijn roots. Dit landschap heb ik van kinds af aan beschouwd als een mantel waaronder ik kon schuilen. Een landschap waarin je kunt opgaan en één mee kunt worden. Landschap is mijn religie.

 


www.ateliersiemen-elysia.nl

.

 

 

 

< vorige pagina