ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Roland de Jong Orlando

 

 
 

 

Bij het rangschikken van die modules maakt hij soms gebruik van getallenseries (zoals Fibonacci), maar ook spelenderwijs doet hij onderzoek naar mogelijke combinaties, waardoor er verrassende, nieuwe vormen ontstaan.
De synergie tussen licht en beeld zorgt voor kleurschakeringen in het materiaal, waardoor de ruimtelijkheid benadrukt wordt: het licht toont het beeld, het beeld toont het licht. Roland de Jong Orlando viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als kunstenaar: in 1990 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.
Solo-exposities heeft hij gehad in Nederland, Frankrijk, Slowakije, Hongarije en Italië.
Daarnaast heeft hij deelgenomen aan groepsexposities (vooral wat betreft geometrisch-abstracte Kunst) in bijna alle Europese landen, alsmede in de USA, Mexico, USSR, Wit-Rusland en Egypte ('special guest' Biënnale 2006).
Monumentale beeldhouwwerken van zijn hand staan in Elblag (Polen), Chiesa in Valmalenco (Italië), Herera (Costa Rica), San Luis Potosi (Mexico), Comitan (Mexico), Oudon (Frankrijk) en verschillende steden in Nederland (Petten, Zevenaar, Meppel, Heemskerk, Krimpen aan den IJssel, Heerhugowaard en De Keukenhof in Lisse).

www.dejongorlando.com
www.instagram.com/dutch.sculptor

 

 

< vorige pagina