ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

Steeds in afwachting van betere berichten, en ook na lang wikken en wegen heb ik toch moeten besluiten de Expositie en Open Huis en Tuin dit jaar niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 2021

 

 

 

           Meer informatie zal tezijnertijd volgen

Gastexposanten 2021

Klik hier voor impressie van 2018

Jes Daalderop

Na de academie heeft Jes nog lange tijd samen met Emmy van Deventer geëxperimenteerd in nieuwe glazuurtechnieken.
Van 1993 – 2014 was zij lid van kunstenaarsvereniging ‘de Ploegh’ in Amersfoort, met regelmatige exposities in de gelijknamige galerie.

[lees verder]

 

Margot van de Stolpe & Robin Noorda

Een tropisme (uit het Grieks τρόπος, tropos, 'een wending') is een biologisch fenomeen dat duidt op de groei of draaiende beweging van een biologisch organisme, meestal een plant, als reactie op een omgevingsstimulans" (Wikipedia).

[lees verder]

Reina Ramakers

Mijn beelden dragen “het eeuwig vrouwelijke” in zich. Zij vertegenwoordigen mijn communicatie met de steen, de lijnen en structuren die zijn ontstaan door de tijden en de steen haar eigen taal geeft. Met name het samengaan van mijn innerlijke taal en die van de steen is één van de boeiende aspecten van het werken met steen: het bevrijden van een nieuwe wereld uit het eens zo vormeloze.

[lees verder]

Ellen de Groot

Mijn beelden zijn gestileerd figuratief. De onderwerpen gaan altijd over mijn eigen leven. De sculpturen zijn nooit alleen decoratief.
Ik gebruik veel soorten materialen zoals: klei, was, hout, steen en ijzer.

[lees verder]

Werner Breuer

In de jaren werkzaam als docent beeldende vormgeving heb ik mij als ontwerper en producent van meubels ontwikkeld. Deze op maat ontworpen meubels werden in samenspraak met de opdrachtgever gefabriceerd. Telkens weer een uitdaging om eigen ideeën te combineren binnen een bestaande omgeving en gestelde wensen.

[lees verder]

Bep Toscani

Haar naam riep fantastische associaties op. Zuid-Europese taferelen speelden zich voor mijn geestesoog af.
Met Toscani zit je zo in de beroemdste Italiaanse landstreek. Schitterende zomerse landschappen, een zonovergoten wijngaard, basilicum en tomaten, sublieme kunststeden, oeverloze discussies en smeltend ijs. Noem het maar.

[lees verder]

Hans Cornel

Hans Cornel heeft zich altijd bediend van uiteenlopende media om zijn artistieke ideeën te kunnen verwezenlijken.

[lees verder]

Leo Cahn

Leo Cahn verzint en maakt unica.
Vanaf 1967 met plaat, draad en poeder.
In brons, staal, zilver maar ook in kunststof, cement en andere materialen.

[lees verder]

Elisabeth Leyen

Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit Raku gestookte werkstukken, waarin het thema vogels prominent aanwezig is.

[lees verder]

 

Lida Dijkstra - Pastoor

Lida ontwerpt unieke glasobjecten. Meestal kleurrijke, heldere objecten in diverse formaten. Ze heeft een enorme glasoven waarbij tot bijna 2 meter breed tot de mogelijkheden behoort. De glasobjecten kunnen hangen aan de muur, voor het raam of op een standaard geplaatst worden.

[lees verder]

Mary Koekenbier

Mary Koekenbier komt uit een familie van slagers en restaurant- exploitanten en haar voorkeur voor koeien lijkt hiermee geen toevalligheid. Haar werk getuigt al meer dan 44 jaar van bevlogen kunstenaarschap.

[lees verder]

Grietje Postma

Grietje Postma (1961) werkt naar de natuur en het landschap om haar heen. Dit resulteert in prenten met een verstilde harmonische sfeer. Al  meer dan dertig jaar gebruikt zij in haar werk de techniek van de kleurenhoutsnede, dit is een zogenaamde hoogdruktechniek. 

[lees verder]

Roland de Jong Orlando

In de constructieve beelden van Roland de Jong Orlando zijn ritme, harmonie en ontwikkeling binnen het geheel van groot belang. Zijn geometrisch-abstracte werken zijn opgebouwd uit modules, die hij volgens een bepaald plan produceert, bijv. door het systematisch veranderen van de zaaghoek.

[lees verder]

Ben Oldenhof

Ben Oldenhof (Nijmegen 1955) was al jong als keramist werkzaam in zijn geboortestreek. In 1976 ging hij naar Amsterdam om aan de Gerrit Rietveldacademie keramiek te studeren bij Jan van der Vaart, waarna hij  in 1981 in Amsterdam zijn atelier vestigt. In 1986 begint hij met andere materialen te experimenteren, aanvankelijk nog in combinatie met klei.

[lees verder]